Välkommen till Fridas sida

Jag heter Frida och nu tänkte jag berätta lite om mig själv

Om Frida

Hej!
Jag heter Frida och nu tänkte jag berätta lite om mig själv. Jag föddes en varm natt den 7 september 2005. Jag hade ganska bråttom ut så mamma hann inte få någon smärtlindring eller så, men allt gick bra och en timme efter att mamma och pappa åkt in till sjukhuset var jag ute. Pappa var tvungen att åka hem ganska snart efter förlossningen för min storebror Teo låg ju hemma och sov, men dagen efter kom båda och hälsade på mig och mamma. Efter ett par dagar åkte vi hem från sjukhuset. Jag trivdes bra hemma så jag bestämde mig för att vara en riktigt snäll bebis och redan när jag var fem veckor började jag sova hela nätterna. Jag tror att mamma och pappa var väldigt glada för det.

Så gick hösten, vi hade en massa besök för alla ville komma och träffa mig. Jag vände mig från mage till rygg när jag var 2,5 månader och från rygg till mage när jag var fyra månader. Jag bestämde mig för att fortsätta vara en riktig gladbebis, för det verkade alla gilla. Julen firades i Luxembourg och då låg jag mest och skrattade i min stol. På nyårsafton visade jag att jag var en riktig partypingla och stannade uppe till långt efter midnatt.

Min första tand fick jag när jag var drygt sex månader och då lärde jag mig också att sitta. Ungefär samtidigt åkte jag till Åre med mamma, pappa, Teo, mormor, morfar, moster Malin, morbror Johan, morbror Mårten och Moster Sophie. Jag gillade verkligen att åka skidpulka och var riktigt läcker i mina skidglasögon.

När jag var runt sju månader tyckte mamma att det var dags för mig att börja äta riktig mat. Hon köpte en massa olika burkar, kokade morötter och andra grönsaker, men jag var skeptiskt så jag vägrade. Det enda som jag gillade var gröt. Mamma var inte så nöjd, Fast som tur var så testade hon en kväll att ge mig hemgjord lasagne. Det var en helt annan grej! Parmesanost, vitlök och kryddor var mer min melodi. Det blev en sådan succé att hela familjen bestämde sig att åka till Pescara i Italien och prova originalreceptet. Efter det fick mamma investera i en ny mixerstav och från den dagen åt jag samma mat som storebror Teo.

Så blev det sommar och pappa gick på pappaledighet och mamma var fortfarande hemma eftersom hon hade semester. Sommaren var härlig! Hela familjen var tillsammans hela tiden, det gillade jag! Först var vi i Javea i Spanien, där var det varmt och skönt. Jag åt ganska mycket sand när vi var på stranden för jag hade inte riktigt lärt mig att krypa än utan körde ålstilen. Sedan åkte vi till Sverige och där var det också fint väder. Jag var på Husarö hos mormor och morfar och i Eskilstuna hos farmor och farfar. Jag busade med mina kusiner Alexander, Adrian och Elliot på Torö. Jag upptäckte att jordgubbar och hallon var smaskens. Sedan åkte jag med familjen samt mostrar och morbröder till Fitou i Frankrike. Där lärde jag mig att krypa ordentligt och testade även på att äta sopor. Sista stoppet under sommarsemestern var Ile de Ré i Frankrike. Där kröp jag runt naken på stranden, det var en höjdare!

Tillbaka i Luxembourg var det dags för mamma att börja jobba och jag stannande hemma med pappa. Jag fyllde ett år och då var vädret lika fint som den dagen då jag föddes. På festen hade jag på mig den blommigaste klänningen som någonsin har skapats. När jag var nästan 14 månader lärde jag mig att gå och sedan gick det fort. Jag kom på att jag var väldigt duktig på att klättra och sedan fick mamma och pappa inte en lugn stund. Jag klättrade i soffan, upp på soffbordet, stora bordet, pallen i köket........ Ja, allt som gick att klättra på. Fast jag ramlade nästan aldrig!

Under den här perioden bestämde jag mig för att bli riktigt envis (som mamma). Jag var fortfarande glad och nöjd för det mesta, men när jag blev arg och ville ha något så sa jag verkligen ifrån!

Jag och pappa hann med en hel del fikande med alla mina kompisar under hösten. Tror att jag var på IKEA ett tiotal gånger på några månader. Det blev också en hel del resande. Tillsammans med pappa och Teo åkte jag till Sverige i 2 veckor och sedan bar det tillbaka till Javea i Spanien tillsammans med hela familjen. Där var sanden vara lika god som tidigare... Vi åkte också till Valencia och tittade på hajar och delfiner.

Storebror Teo var en riktig favorit, men jag kunde inte låta bli att retas med honom. Trots att jag inte använde napp så var det himla roligt att ta Teos nappar för då blev han så arg. Det var också ganska kul att förstöra när han byggde legotorn eller la pussel. En annan grej som jag gillade var våra myskvällar. Godis var inte riktigt min grej, men ostbågar var en favorit!

Jag började på dagis i mitten av december. Jag tyckte inte att det var så jättekul så mamma och pappa var lite oroliga för hur det skulle gå. Julen firade vi i Sverige och i samband med detta döptes jag också, den 21 december närmare bestämt. Jag gillade inte riktigt det där med dopet och prästen Magnus fick absolut inte hålla i mig. Men resten av kvällen blev hur kul som helst.

När vi kom tillbaka till Luxembourg var det dags för pappa att börja jobba och jag började heltid på dagis och nu tyckte jag att det var mycket roligare. Min följeslagare giraffen blev mitt stora stöd. Jag lärde mig snart att säga ”Bye, bye” och mitt favoritord ”No”.

Det var lite om mig.

Hej då!
Frida

Frida Margareta Hilda Pettersson rycktes hastigt bort den 19 mars 2007 och har lämnat ett stort tomrum efter sig.

Vi glömmer dig aldrig!!!